DOĞER BAKIR 50 WP

Aktif Madde: %50 Metalik bakıra eşdeğer bakır oksiklorid
Formulasyon: Suda Islanabilir Toz (WP)
Ambalaj: 800 g, 1 kg, 4 kg, 10 kg
Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanın.
Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve ürün bilgilerini okuyun.
Etiket Bilgileri Güvenlik Bilgi Formu Ürün BroşürüBİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR
Bitki Adı |
Zararlı Organizma Adı |
Uygulama Dozu
|
Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre |
Elma |
Karaleke (Venturia inaequalis) |
800 g/100 L su dal sıracası varsa 400 g/100 L su dal sıracası yoksa |
21 gün |
Armut |
Karaleke (Venturia pirina) |
800 g/100 L su dal sıracası varsa 400 g/100 L su dal sıracası yoksa |
21 gün |
Memeli pas (Gymnosporangium fuscum) |
400 g/100 L su |
21 gün |
|
Kayısı |
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Wilsonomyces carpophilus) |
400 g/100 L su normal dönem 800 g/100 L su dormant dönem |
21 gün |
Şeftali |
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Wilsonomyces carpophilus) |
800 g/100 L su 1. Uygulama 400 g/100 L su 2. Uygulama |
21 gün |
Yaprak kıvırcıklığı (Taphrina deformans) |
800 g/100 L su |
21 gün |
|
Erik |
Cep hastalığı (Taphrina pruni) |
800 g/100 L su |
21 gün |
Antep fıstığı |
Karazenk (Pseudocercospora pistacina) |
500 g/100 L su |
21 gün |
Turunçgiller |
Uç kurutan (Phoma tracheiphila) |
400 g/100 L su |
21 gün |
Zeytin |
Halkalı leke (Spilocaea oleaginum) |
400 g/100 L su |
21 gün |
Bağ * |
Mildiyö (Plasmopara viticola) |
300 g/100 L su 1.Uygulama 500 g/100 L su 2.Uygulama |
21 gün |
Antraknoz (Elsinoe ampelina) |
300 g/100 L su 1.Uygulama 500 g/100 L su 2.Uygulama |
21 gün |
|
Domates |
Mildiyö** (Phytophthora infestans) |
300 g/100 L su |
14 gün |
Bakteriyel benek (Pseudomonas syringae pv.tomato) |
300 g/100 L su 1.Uygulama 400 g/100 L su 2.Uygulama |
14 gün |
|
Bakteriyel leke (Xanthomonas vesicatoria) |
300 g/100 L su 1.Uygulama 400 g/100 L su 2.Uygulama |
14 gün |
|
Patates |
Mildiyö (Phytophtora infestans) |
300 g/100 L su |
14 gün |
Fasulye |
Antraknoz (Colletotrichum lindemuthianum) |
500 g/100 L su |
14 gün |
Adi yaprak yanıklığı (Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli) |
300 g/100 L su |
14 gün |
|
Hale Yanıklığı (Pseudomonas savastonia pv. phaseolica ) |
300 g/100 L su |
14 gün |
|
Domates, Patlıcan, Patates |
Erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani) |
500 g/100 L su |
14 gün |
Yerfıstığı |
Serkospora erken yaprak lekesi (Cercospara arachidicola) |
400 g/100 L su |
14 gün |
Sebze Fideleri |
Çökerten ve kök çürüklüğü (Pythium spp., Rhizoctonia spp., Fusarium spp., Alternaria spp., Sclerotinia spp., Phytophthora spp.) |
300 g/100 L su 1.Uygulama 500 g/100 L su 2.Uygulama (fidelik uygulaması) |
14 gün |
Hıyar |
Köşeli yaprak lekesi (Pseudomonas.syringae pv. lachrymans) |
300 g/100 L su |
14 gün |
Şerbetçiotu |
Mildiyö (Pseudoperonospora humuli) |
500 g/100 L su |
14 gün |
Aspir |
Yaprak lekesi (Alternaria carthami) |
300 g/100 L su |
14 gün |
*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılamaz.
BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ
Elma karalekesi: 1. Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce) 2.uygulama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde), 3.uygulama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce, 4. ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda göre 15 gün ara ile yapılmalıdır.
Armut karalekesi: 1.uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce) 2.uygulama: Beyaz rozet döneminde, 3.uygulama: Çiçek taç yaprakların % 70 – 80 dökülünce, 4.ve diğer uygulamalar kullanılan bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak 10 gün ara ile uygulanmalıdır.
Armut memelipası: 1. Uygulama: Ççiçek tomurcukları patlamadan hemen önce, 2. Uygulama: Çiçek beyaz rozet devresinde, 3. Uygulama: Çiçek taç yapraklarının %80-90’ı döküldüğü zaman, Genellikle 3 uygulama yeterli olmakla beraber, ilkbaharın yağışlı geçtiği iklim koşullarında, bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak yağışlar bitinceye kadar diğer uygulamalara devam edilir.
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Çil) (Kayısı, Şeftali): 1.uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2.uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde), Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3. İlaçlama yapılmalıdır.
Şeftali yaprak kıvırcıklığı: Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır.
Erik cep hastalığı: 1.uygulama: Tomurcukların kabardığı dönemde, 2. Uygulama: Çiçek taç yapraklarının %80’i döküldüğü dönemde yapılmalıdır.
Antep fıstığında karazenk: 1.uygulama Koruyucu fungisitlerle mücadele yapılacaksa, uygulamaların mutlaka ilk enfeksiyonlardan önce, yaprakların açılmaya başladığı dönemde; tedavi edici fungisitlerle mücadele yapılacaksa meyveler nohut tanesi iriliğinde ve yapraklar tam olarak açtığı dönemde yapılmalıdır. Ayrıca, tedavi edici fungisitlerle ilk belirtilerin görüldüğü döneme kadar uygulama yapılabilir. 2. Uygulama ve diğer uygulamalar: Kullanılan bitki koruma ürününün özelliği, etki süresi ve yağış durumu dikkate alınarak 15 gün aralıklarla yapılır.
Turunçgillerde uçkurutan:
Yeşil aksam uygulamaları: Ekim, Aralık ve Mart aylarında olmak üzere 3 kez yapılmalıdır.
Toprak uygulamaları: Yeşil aksam ilaçlamasının yanı sıra, bahçedeki ağır enfekteli ağaçlara, ekim ayında bir defa olmak üzere toprak ilaçlaması yapılmalıdır.
Zeytinlerde halkalı leke
Marmara Bölgesinde: 1.uygulama Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce, 2.uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce, Ege bölgesinde: 1.uygulama ilkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce, 2.uygulama çiçek somaları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce,
Akdeniz bölgesinde: 1.uygulama Hasattan sonra, 2.uygulama ilkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce, 3.uygulama Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce, yapılmalıdır.
Bağ mildiyösü: 1.uygulama: Sürgünler 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır. 2. ve diğer uygulamalar: ilk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.
Bağ antraknozu: Kış uygulaması: Bağlar budandıktan sonra, gözlerin henüz uyanmadığı devrede uygulanmalıdır.
Yaz uygulaması: Bağ mildiyösü ile fenolojiye göre uygulama yapıldığında, bağ antraknozu için ayrıca yaz uygulamasına gerek duyulmaz. Ayrı ilaçlama gerektiği taktirde aşağıdaki program uygulanır. 1.uygulama: Sürgünler 5-10 cm, 2. Ve diğer uygulamalar: 1.uygulamada kullanılan fungisitin etki süresi dikkate alınarak yapılır. Taneler yarı büyüklüğünü aldığı döneme kadar uygulamalara devam edilir. Çiçeklenme döneminde uygulama tavsiye edilmez.
Domates mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır.
DOĞER BAKIR 50 WP
Suda Islanabilir Toz (WP)
GRUBU |
M:1 |
FUNGİSİT (Mantar ilacı) |
%50 Metalik bakıra eşdeğer bakır oksiklorid
RUHSAT SAHİBİ VE ÜRETİCİ FİRMA
ASTRANOVA TARIM TİC. VE SAN. A.Ş.
MERKEZ
Çağlayan Mah. Eski Lara Yolu 2049 Sok.
Kaplan Apt. No: 1/5 Muratpaşa / ANTALYA
Tel: + 90 242 324 75 10-11 Faks: + 90 242 324 75 12
ÜRETİM TESİSİ
BOR Karma Organize Sanayi Bölgesi
Ankara Asfaltı Üzeri 9. Km 4 Nolu Yol No: 10 Bor / NİĞDE
Tel: +90 (388) 315 00 74-75 / Faks: +90 (388) 315 00 73
Domates bakteriyel benek: Fidelikte veya tarlada hastalık görülür görülmez koruyucu olarak, fide döneminde haftada bir, tarlada ise 8-10 gün ara ile 2-3 uygulama şeklinde yapılmalıdır. Seralarda uygulama sayısı arttırılabilir.
Domates bakteriyel leke: Bakteriyel leke ile mücadele yeşil aksam uygulaması şeklinde yürütülür. Yeşil aksam uygulamaları fidelikte veya tarlada hastalık belirtileri görülür görülmez, koruyucu olarak fide döneminde haftada bir, tarlada ise gün arayla 2-3 uygulama yapılmalıdır.
Patates mildiyösü: Hastalık çıkışı için yüksek nem gibi iklim koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile uygulamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10 gün aralıklarla uygulama tekrarlanır.
Fasulye antraknozu: Yörede ilk hastalık belirtilerinin görülmesiyle birlikte uygulamalara başlanmalıdır. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve bitki koruma ürününün etkinlik süresi dikkate alınarak uygulamaya devam edilir. Bitkinin tüm yeşil aksamının ilaçlanmasına özen gösterilmelidir.
Fasulye adi yaprak ve hale yanıklığı: Tarlada hastalık görülmeden önce veya ilk görülmeye başladığında haftada bir olmak üzere 2-3 uygulama şeklinde yapılmalıdır.
Domates, Patlıcan, Patates, erken yaprak yanıklığı: Gerek fidelikte gerekse tarlada uygulamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda hastalık seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.
Yerfıstığı serkospora erken yaprak lekesi: Uygulamaya hastalığın her yıl görüldüğü yerlerde ekimden 4-5 hafta sonra başlanır. Hasada kadar devam edilebilir.
Sebze fidelerinde çökerten ve kök çürüklüğü: Uygulamalar tohum ve toprak ilaçlaması şeklinde yapılır. Tohum ilaçlaması: Ekimden önce tohuma uygulanır. Toprak ilaçlaması: Ekimden önce ekimden sonra fidelerin toprak yüzüne çıkışından sonra ve fidelerin sera veya tarlaya şaşırtılmasından sonra yapılır.
Hıyar köşeli yaprak lekesi: Tarlada hastalık görülmeden önce veya ilk görülmeye başlandığında koruyucu olarak 10 gün ara ile en az 3 uygulama şeklinde yapılmalıdır.
Şerbetçiotu mildiyösü: İlkbaharda sürgünler ortalama 75-100 cm olduğunda ilaçlamaya başlanır. Çiçek dönemine kadar bir hafta ara ile tekrarlanır. Bu dönemde koza tutma dönemine kadar 10’ar günlük aralıklarla devam edilir.
Aspir yaprak lekesi: Bitkilerde ilk belirtiler görüldüğü zaman uygulamalara başlanır.
KARIŞABİLİRLİK DURUMU
DOĞER BAKIR 50 WP tek başına kullanılır. Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırmayınız.